Mikä on HeKo-rinki

Herpille koti -ringin (HeKo-rinki) tarkoituksena on löytää uusia koteja kodittomaksi jääneille sammakkoeläimille, matelijoille, hämähäkkieläimille ja hyönteisille. Koditon eläin voi olla hylätty, kaltoin kohdeltu, pitovaikeuksista kärsivä tai muusta syystä koditon ja/tai lopetusuhan alla oleva. Tyypillisesti tällainen eläin on hylätty tai kotinsa menettämässä oleva lemmikkieläin tai Suomeen ihmisen mukana kulkeutunut, tänne kuulumaton eläin.

HeKo-rinkiä pyöritetään osana Suomen herpetologisen yhdistyksen toimintaa. Rinkiläiset ovat vapaaehtoisiksi ilmoittautuneita herpetologian harrastajia ja ammattilaisia ympäri Suomen. Kun jostain päin maata löytyy kotia tarvitseva herppi, Heko-ringin ylläpitäjä saattaa eläimen yhteen paikallisen, eläimelle sopivan kotiehdokkaan kanssa. Tämän jälkeen eläimen haltija voi luovuttaa eläimen HeKon suosittelemaan uuteen kotiin. HeKo itsessään ei ota vastaan eläimiä, vaan toimii linkkinä kodittomien eläinten ja mahdollisten kodin tarjoajien välillä.

HeKon toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön. Ringin ylläpito ja sijoituskodit toimivat vapaaehtoisina, palkkiotta. Ringin välttämättömistä kuluista vastaa Suomen herpetologinen yhdistys ry, joka myös voi järjestää toiminnan tukemiseksi varainkeruu- tai tiedotuskampanjoita.

HeKo-rinkiin voit tutustua tarkemmin toimintaperiaatteidemme kautta. Ringin perustamisesta ja alkuajoista voit lukea erilliseltä historia-sivulta. Ringillä on myös oma Facebook-seinä, jolta voi lukea ringin ja ringin kautta kulkeneiden eläinten ajankohtaisia kuulumisia.

Ringillä on kolme ylläpitäjää: Kristina Hakamäki, Joonas Gustafsson ja Niina Gustafsson. Heihin saat yhteyden Herpille koti -ringin sähköpostiosoitteella heko@herpetomania.fi. Erityisesti kotia etsivän eläimen tapauksessa voit soittaa myös HeKon päivystysnumeroon 045 845 5584.

vettä käärmeen poikaselle