Ringin historiaa lyhyesti

”Olisiko intoa pistää pystyyn ryhmä, jonka jäsenet ottaisivat kaltoin kohdeltuja matelijoita kuntoutukseen ja etsivät niille uudet vastuulliset kodit, kun ovat taas luovutuskunnossa?”.
-srd, herppi.net, toukokuu 2011

 

Tästä se kaikki lähti

Yhdestä kahvin siivittämästä viestistä Herppi.net:in -keskustelufoorumilla. Joskus ei tarvita kuin vain se yksi henkilö, joka avaa suunsa oikeassa paikassa. Ja ihmisiä, joilla on resursseja ja tahtoa lähteä toteuttamaan hyvää ideaa.

Herppi.net -keskustelupalstalla oli ihmisiä, joilla oli resursseja ja tahtoa lähteä toteuttamaan Saara-Elina Kaukiaisen esittämää ideaa. Ringin toimintaa suunniteltiin palstalla yli puoli vuotta ennen kuin toimivat suunnitelmat saatiin kasaan ja toiminta pystyttiin aloittamaan 11.2.2012, Ensimmäiset HeKo-eläimet olivat vajaata viikkoa myöhemmin kolme ruokosammakkoa, jotka löytyivät helsinkiläisestä kukkakaupasta. Otukset olivat salamatkustaneet Suomeen Afrikasta saakka.

Suomen herpetologinen yhdistys oli jo aikaisemmin satunnaisesti etsinyt koteja niitä tarvitseville eläimille, mutta Herpille koti -ringin kautta toiminta saatiin järjestelmälliseksi ja ennalta organisoiduksi. Aiemmasta kokemuksesta oli kuitenkin hyötyä ringin esimmäiseksi ylläpitäjäksi valitulle Joonas Gustafssonille, joka oli Niina-vaimonsa kanssa asuttanut kodittomia herppejä luokseen jo vuosien ajan ennen HeKo-rinkiä.


HeKon saama Myötäkarvaan-palkinto

Toiminta eteni niin hyvin, että jo reilua vuotta myöhemmin, 27.4.2013 HeKo-ringille myönnettiin Suomen messusäätiön Myötäkarvaan-palkinto lemmikkieläinten hyvinvoinnin parantamisesta. Tunnustukseen liittyvän rahallisen palkinnon ansiosta ringin toimintaa pystyttiin laajentamaan, ja entistä useammalle eläimelle pystyttiin tarjoamaan eläinlääkärin palveluita, kuljetusapua ja asianmukaista hoitoa.

Herpille koti -rinki syntyi tarpeeseen. Auttamaan kodittomia matelijoita ja selkärangattomia eläimiä, sekä edistämään omalta osaltaan Suomessa eläinharrastusta. Nyt melkein 4 vuotta myöhemmin, HeKosta on tullut käsite herppiharrastajien keskuudessa. Aina kun jossain päin Suomea on apua tarvitseva ja/tai koditon herppi, niin apu on lähellä.

Kiitos kaikille hekolaisille, jatketaan hyvää työtä edelleen!

kunniakirja
sammakot kukassa